ZERMATT

Både jag och Henrik har länge velat testa på att hika, på riktigt. Så efter att Henrik kommit ner på tisdagen och efter båttur i både Schweiz & Frankrike samt BBQ så tog vi tåget mot Schweiz paradis, Zermatt. 
 
På vintern är Zermatt skidåkarnas paradis och på sommaren hikarnas. Jag och Henrik har rest mycket tillsammans och vi säger båda att denna resan slår det mesta vi sett tidigare. WOW. 
 
Som tur var hade vi kittat upp oss ordentligt innan med både hikeskor och en bra ryggsäck. Så första dagen vi kom fram så åkte vi upp mot Matterhorn direkt. Då visste vi inte vad som väntade oss. 6 timmar extrem hike det första vi gjorde. Ett tag var jag så rätt som jag aldrig tidigare varit, deg var när vi gick på ett berg längst ett räcke... tills räcket så slut. Då jag la mig mot bergen och grät.. nu i efterhand kan man skratta men det var verkligen det värsta jag upplevt. Henrik har en tendens till att utmana mig riktigt ordentligt... :) 
 
Med vackra Matterhorn 
 
 



Dag 2 var en magiskt dag, vi hika 11 timmar ... Startade med att ta liften upp 4000m och vandra hela vägen ner till Chez Vrony, bästa restaurangen i hela Zermatt!
Här har vi Chez Vrony, ett MÅSTE om ni besöker Zermatt! 
Fikapauser under hike är obligatoriskt!

Här åkte vi upp på högsta toppen där det låg snö och vi såg både fanatiska asiater som aldrig sett snö innan och även en hel del skidåkare:) 
 
Denna härliga resa lever vi länge på :) 
Visa fler inlägg